Uniek en gepatenteerde formulering. | Bewezen effectief!

Natuurlijke ontspanning en rust
het hele jaar door

Hoe Pet Remedy werkt

  • Pet Remedy werkt door het kalmerende mechanisme GABA (gamma-amino-boterzuur) na te bootsen, een natuurlijk kalmerende stof dat aanwezig is bij alle zoogdieren, reptielen en vogels.
  • Wanneer een huisdier gestrest of angstig wordt, zijn de zenuwcellen gespannen (aansturend mechanisme voor spieren enz.). Pet Remedy laat de hersenen een ontspannen signaal afgeven naar de zenuwcellen. Hierdoor ontspannen spieren, waardoor het dier tot rust komt.
  • Pet Remedy helpt om gespannen zenuwen te kalmeren, er kan nog steeds sprake van aangeleerd (reactief) gedrag zijn. Je huisdier kan dus nog een tijdje reageren op dezelfde manier als wanneer het dier gestrest of angstig is, zelfs als zijn/haar zenuwcellen zijn gekalmeerd. Bijvoorbeeld, wanneer de deurbel gaat, dan kan de hond nog steeds reageren door te blaffen. Wanneer het huisdier eenmaal kalm is, wordt het dier rustiger en ontvankelijker zodat je kunt werken aan gedragsveranderingen en de ontwikkeling van zelfvertrouwen.
  • Pet Remedy wordt dagelijks gebruikt door dierenartsen, dierenverzorgers, reddingscentra, huisdier professionals (zoals gedragstherapeuten, trainers en trimmers) en zelfs dierentuinen.
  • Pet Remedy is een unieke en gepatenteerde formule bestaande uit 4 verschillende oliën met elk een eigen bewezen rustgevende werking.

Valeriaan

  • Valeriaan is een kruid met korte wortelstokken, aromatische gevederde bladeren en trossen van een kleine roze of witte bloem. Er zijn wereldwijd meer dan 260 verschillende soorten Valeriaan, maar slechts enkele hebben kalmerende eigenschappen. Het optimale resultaat is te verkrijgen van Valeriana Of Cinalis. Deze soort komt oorspronkelijk uit Europa, Noord-Amerika en het noordelijke deel van Azië.
  • Veel Valeriaan-preparaten zijn te krachtig en kunnen activeren in plaats van kalmeren. Pet Remedy heeft een (bewezen) lage concentratie, waardoor deze kalmerend werkt. De startset met verdamper levert een constante langzame afgifte. De kalmerende sprays en doekjes zijn op waterbasis.
  • De Valeriaan olie van Pet Remedy wordt verkregen door koude extractie uit de wortelstokken van de plant, Valeriana Of Cinalis en wordt al eeuwenlang gebruikt als een effectieve en veilige kalmerende stof.
  • De Valeriaan wordt gewonnen in Europa, waar onze valeriaanplanten organisch worden verbouwd met alleen varkensmest als meststof.

Aanvullende oliën

Vetiver

Vetiver (Chrysopogon zizanioides) is een taai, aromatisch gras en de etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de wortels van dit gras. Dit soort gras behoort tot dezelfde botanische familie als citroengras, citronella en palmarosa. Deze plant wordt gewaardeerd om zijn kalmerende eigenschappen.
Het wordt door stoomdestillatie gewonnen uit de gewassen, gehakte, gedroogde en geweekte wortels en worteltjes. Het aroma is zeer aards. De gebruikte Vetiver komt uit Haïti en Java.

Basilicum

Basilicum (Ocimum Basilicum) is een aromatisch kruid met weelderige groene bladeren. De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de bladeren en toppen. Het wordt gebruikt in de aromatherapie vanwege het kalmerende effect. Deze basilicum wordt verbouwd in Europa en Egypte.

Muskaatsalie

Muskaatsalie (Salvia Sclaria) is een tweejarig kruid, afkomstig uit het Middellandse zeegebied en delen van Europa. Muskaatsalie olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de knoppen en bladeren van de Muskaatsalie plant. Dit kruid is in de loop van de geschiedenis zeer geprezen als medicinale plant, vooral met betrekking tot de kalmerende eigenschappen. Onze essentiële Muskaatsalie-olie wordt verbouwd in Frankrijk.

FREE-Delivery-Widget

FREE-Delivery-Widget

FREE-Mini-Spray-Widget

FREE-Mini-Spray-Widget

Pet Remedy heeft een unieke formulering met...

Valeriaan

Vetiver

Basilicum

Muskaatsalie