Uniek en gepatenteerde formulering. | Bewezen effectief!

Natuurlijke rust en ontspanning
het hele jaar door

Wat is Pet Remedy?

Pet Remedy bootst de natuurlijke kalmerende werking van de hersenen na, genaamd GABA. Dit gaat aan de hand van een mengsel van natuurlijke oliën en bevat een lage concentratie Valeriaan met daarnaast Vetiver, Basilicum en Muskaatsalie.

Pet Remedy bootst de kalmerende signalen van de hersenen na waardoor kalmte wordt gerealiseerd. Pet Remedy sedeert niet en werkt op geheel natuurlijke basis.

Waar is Pet Remedy gemaakt?

Ontwikkeld en gemaakt in Engeland. Wanneer je het leuk vindt, kun je het bereidingsproces stap voor stap bekijken in dit schema.

Wie verkoopt Pet Remedy?

Pet Remedy is verkrijgbaar bij de betere dierenspeciaalzaken, waaronder Pets Place, Discus, Jumper, Dierspecialist, Dobey, Faunaland, Pets&Co en je lokale dierenspeciaalzaken.

Welke producten zijn beschikbaar?

Het huidige assortiment bestaat uit de plug-in verdamper, kalmerende sprays (200ml en 15ml) en de kalmerende doekjes.

Wanneer kan ik Pet Remedy gebruiken?

Pet Remedy helpt bij vuurwerkangst, reizen, verlatingsangst (wanneer het dier alleen thuis moet blijven), verlies van metgezel, nieuw huis, nieuw huisdier in de omgeving, verandering van routine, bezoek aan dierenartsen, agressie, sproeien, vervuiling van de omgeving, overmatig schoonlikken en voor vele andere symptomen die worden veroorzaakt door stress.

Hoe gebruik ik het kalmerende doekje?

Neem het met je mee wanneer je bijvoorbeeld op pad/reis gaat.
Veeg Pet Remedy over je handen voordat je een onrustig/angstig huisdier aanraakt.
Veeg voorzichtig rond de snuit, onder de kin en op de bovenkant van de borst van het huisdier.
Plaats in het mandje of knoop deze om de bench bijvoorbeeld tijdens reizen.

Het doekjes is ook erg handig voor geluidsgevoelige huisdieren die een hekel hebben aan het geluid van een spray.

Wat als mijn hond nog steeds druk/opgewonden doet na het gebruik van Pet Remedy?

Pet Remedy helpt om actieve zenuwen te kalmeren echter is er bij veel honden sprake van aangeleerd gedrag.Het dier zal nog steeds op dezelfde manier reageren als wanneer ze gestresst of angstig zijn, zelfs als hun zenuwcellen zijn gekalmeerd.

Bijvoorbeeld wanneer de deurbel gaat, dan kunnen ze nog steeds reageren door te blaffen. Het voordeel is dat door gebruik te maken van Pet Remedy het dier kalmeert wat je huisdier helpt meer ontvankelijk te zijn en voor meer aandacht. Je kunt daardoor werken aan gedragsverandering.

Helpt het bij katten die sprayen en markeren?

Pet Remedy helpt hierbij.
Sproeien of markeren is vaak een vorm van stress/angst of dominantie.

Door Pet Remedy te gebruiken verlaag je het stressniveau wat voorkomt dat katten gaan plassen. Dit zelfde geldt voor sproeien. Pet Remedy zorgt er voor dat een kat meer ontspannen is en zal daardoor minder drang hebben om te sproeien.

Helpt het bij katten die in meubels krabben?

Ja, het helpt! Je kunt het beste de krabpaal bespuiten met Pet Remedy. Hierdoor trekken katten naar de plek waar je ze wilt hebben krabben.
Uiteraard helpt beter wanneer je ook een Pet Remedy verdamper hebt hangen. Dit zorgt voor een blijvende stroom van kalmte.

Helpt het bij reizen/onderweg?

Men verwacht dat een hond het fijn vindt om naast zijn baasje te reizen in de auto, maar dat is niet altijd het geval.

Stress bij honden (en andere huisdieren) tijdens het reizen wordt vaak veroorzaakt door een constante en snelle verandering. Daarnaast vinden de meeste dieren het geluid, de trillingen en hobbels onaangenaam.

De beste manier om Pet Remedy in deze situatie te gebruiken is om een beetje Pet Remedy op de plaats van je huisdier in de auto te gebruiken. Een aantal sprays is meestal voldoende.
Je kunt het ook op een bandana of op je vingers spuiten en zachtjes rond de snuit, onder de kin en boven op de borst wrijven. Je kunt ook een Pet Remedy doekje om de halsband van je huisdier knopen en knoop het doekje aan de mand vast.
Pet Remedy werkt direct waardoor je je pas voor hoeft te bereiden op het moment dat je wilt vertrekken!

Helpt het bij verlatingsangst en angst om alleen thuis te zijn?

De plug-in verdamper geeft constant en langzaam Pet Remedy vrij. Dit zorgt voor rust op de langere termijn doordat de kalmerende stoffen blijvend worden verspreidt. Dit helpt jouw huisdier te ontspannen.

Gebruik de verdamper in de omgeving waar je huisdier het meest te vinden is. Hang de verdamper in het laagst mogelijke stopcontact, maar vermijdt tochtige plekken.
Gebruik ook de kalmerende spray. Spuit een beetje op beddengoed, op een bandana of op je vingers of vochtige doek en wrijf zachtjes rond de snuit, onder de kin en op de bovenkant van de borst van het dier.

Verlatingsangst kan ongewenst gedrag veroorzaken. Pet Remedy helpt je huisdier te kalmeren wanneer deze zich alleen voelt.

Hoe lang blijft de spray werken?

Tenminste 2 uur, tot maximaal 6 uur, afhankelijk van het dier.

Kan ik Pet Remedy bij puppy’s of kittens gebruiken?

Ja, het is veilig om te gebruiken en heeft een milde werking.

Helpt het bij vuurwerk en andere geluidsfobieën?

De Pet Remedy producten werken uitstekend voor vuurwerk angst bij honden en katten. Vanwege de natuurlijke en kalmerende werken zullen huisdieren zich meer op hun gemak voelen.
Gebruik een Pet Remedy verdamper om er voor te zorgen dat jouw huisdier de gehele periode ontspannen zal zijn. Daarnaast kun je ook de doekjes of sprays gebruiken voor lokaal gebruik, voorbeeld tijdens een uitlaatwandeling of reizen.

Hoe gebruik ik Pet Remedy om de relatie tussen konijnen te versterken?

Spuit een beetje op een vochtige doek en veeg dit over ieder konijn heen en herhaal dit een paar keer. Dit wordt geuromwisseling genoemd en helpt de konijnen om hetzelfde te ruiken. Doe dit voor en na het moment van verbinden.

Je kunt Pet Remedy ook gebruiken in het hok zelf door de wanden in te sprayen met Pet Remedy.

Gebruik binnenshuis ook de verdamper.

Hoeveel moet ik van de spray gebruiken?

Een paar keer sprayen is al voldoende.

Hoe gebruik ik de kalmerende spray?

De kalmerende spray is op waterbasis en is PH neutraal wat betekent dat het veilig is om de huid en de vacht van je huisdier te besprayen.

Gebruik op beddengoed in huis en in de auto, bandana of spray een beetje op je vingers en wrijf zachtjes rond de snuit, onder de kin en boven op de borst van je huisdier.

Wanneer je een angstige hond uitlaat kun je je broekspijp met Pet Remedy insprayen. Wanneer je huisdier stress ervaart kun je hem aan je broekspijp laten ruiken wat kalmerend zal werken. Je kunt hiervoor ook de spray direct op je huisdier gebruiken.

Huisdier professionals sprayen Pet Remedy op de voorkant van hun kleding, manchetten en op de handen bij het hanteren van een angstig huisdier. Ze spuiten het ook op de werkbank voordat ze een gestrest huisdier behandelen.

Dierenartsen sprayen Pet Remedy op een handdoek voordat, bijvoorbeeld, een konijn hiermee wordt ingewikkeld voor een behandeling op de werkbank.

Wat is het verschil tussen de verdamper en de kalmerende doekjes en spray?

Qua werking is er geen onderling verschil. De toepassing is wel verschillend. De Pet Remedy verdamper voor meestal binnenshuis gebruikt bij dieren die snel gestresst zijn. De doekjes of sprays worden meestal gebruikt buitenshuis, bijvoorbeeld bij reizen, wandelen of sporten.

Laat ik de verdamper altijd aan staan?

Bij de meeste situaties kun je de verdamper de gehele tijd aan laten. Echter wanneer een huisdier alleen last heeft van verlatingsangst, dan kun je ervoor kiezen om de verdamper alleen op deze momenten in te schakelen.

Hoe lang gaat de vloeistof van de verdamper mee?

Tot 8 weken. Houdt hierbij wel rekening met de luchtstroom. De verdamper mag niet in de tocht hangen.

Hoe vaak moet ik de verdamper vervangen?

Het is vaak het beste om de verdamper te vervangen na het wisselen van de vierde vulling.

Kan ik de vulling van de verdamper van Pet Remedy in andere type verdampers gebruiken?

Nee, omdat het speciale vloeibare mengsel niet te vergelijken is met andere verdampers, zelfs niet wanneer de fles past. De verdamper werkt met een optimale temperatuur waardoor de Pet Remedy samenstelling het beste werkt.

Waar kan ik de verdamper het beste plaatsen?

In de kamer waar je huisdier de meeste tijd doorbrengt.

Daarnaast adviseren we je om de verdamper zo laag mogelijk in een stopcontact te plaatsen in een tochtvrije omgeving. De verdamper moet vrij in een ruimte hangen. Niet achter het gordijn of bankstel. Het is belangrijk dat de aromatische geur zich eenvoudig over de gehele ruimte kan verdelen.

Wat is een plug-in verdamper?

Een plug-in verdamper is slechts een apparaat met een verwarmde ring die warme lucht creëert.

Deze warme lucht stijgt vervolgens en trekt de actieve stoffen naar de omgeving. De verdamper levert een constante, langzame afgifte van vloeistof en is zeer zacht in zijn effect op het metabolisme.

Ruikt Pet Remedy ergens naar?

De formulering omvat een unieke mix van absolute en essentiële oliën.

Valeriaan heeft een kenmerkend aards en vrij scherp aroma. Dit komt door de zuren in de olie (valerenol en isovalerianic zuur) die we niet kunnen neutraliseren zonder de speciale kalmerende eigenschappen in gevaar te brengen. In plaats daarvan werken we met dit aroma en mengen we de valeriaanse absolute olie met Vetiver, Basilicum en Muskaatsalie, die allemaal hun eigen kenmerkende geur en individuele kalmerende eigenschappen hebben.

Het is de synergie van deze oliën die samenwerken en het kalmerende effect van Pet Remedy op je huisdier levert.

Hoe helpt dit mijn gespannen huisdier?

Wanneer een dier gestrest is, kan een dier zich afsluiten waardoor deze niet langer luistert en/of opneemt wat er aan de hand is. Bij een hond kan dit leiden tot reactief gedrag zoals blaffen, markeren, kauwen en agressie. Eenmaal kalm komt de hond uit deze staat en wordt hij meer bewust van de omgeving en meer ontvankelijk voor jou, zodat je vervolgens kunt werken aan het opbouwen van vertrouwen.

Pet Remedy helpt alle zoogdieren, zoals katten en konijnen, maar ook vogels en reptielen.

Kan ik Pet Remedy gebruiken wanneer mijn huisdier aan de medicijnen is?

Pet Remedy werkt op een zeer milde wijze waardoor het in de meeste situaties te gebruiken is, maar raadpleeg altijd eerst je dierenarts.

FREE-Delivery-Widget

FREE-Delivery-Widget

FREE-Mini-Spray-Widget

FREE-Mini-Spray-Widget

Pet Remedy heeft een unieke formulering met...

Valeriaan

Vetiver

Basilicum

Muskaatsalie